Emma skriver

2005-07-27

petrus webbfråga 

På den kristna tidningen Dagen har de webbfrågor. En utmärkt service. Man kan gå tillbaka och se tidigare frågor också. (Rekommenderas!) De har en massa andra sköna saker också: Bibeln direkt, Dagens bibelord, krönikor, nyheter m.m. Det finns hur mycket som helst att läsa där. Men petrus webbfråga, med min sons ordval, äger.

Det här är min favorit.
2005-07-26

efter den 7/7 

Nu ska jag berätta varför jag inte bloggat. Alltså förutom att jag bara jobbat, jobbat och jobbat. Så här var det:

Jag började skriva på en liten post på morgonen den 7/7.
Sedan var det ett bombttentat i London och hela världen höll andan för det ligger ju inte i Irak och Blair lät plötsligt som Bush, "We will prevail" fast med mindre cowboyaktigt uttal, och jag tänkte att "nu blir det världskrig" och just när jag tänkte som allra mest på detta med propaganda och retorik så blev jag helt nere i Lena Anderssons sommarpratarprogram och sedan fick jag och min son besök av vår backpackervän från Barcelona och jag lekte Stockholmsguide och sedan sa äntligen Ken Livingstone, Londons borgmästare, några saker i the Guardian som fick mig att undra hur länge han kommer att få behålla jobbet och så drömde jag faktiskt att jag och Göran Persson var högstadieaktigt kära och höll varandra i handen och sedan tappar jag tänderna (i drömmen alltså) fast det blev rätt snyggt - och ändå:

Det mest surrealistiska som hänt under hela den här konstiga tiden är när man nyvaken cyklar över Skanstullsbron strax före sex på morgonen, lämnar kråkornas länsande i snabbmatsskräpet och söderfyllan, rundar krönet upp mot Globen och ser: en jättelik LCD-reklamskylt med texten "ELECTRIC BANANA BAND".

P.S. Apropå el, en bild på vår lilla jord och hur, men kanske främst var den är upplyst. Tack Måns!

2005-07-04

pr-firmelogik 

Har du något att säga?
Vi hjälper dig att synas och höras.
Oavsett om det är på gator och torg, i media eller riksdagens korridorer.
Hör av dig till oss om du vill:

 • Positionera ditt varumärke
 • Få hjälp att hantera en kris
 • Skapa opinion och påverka politiska beslut
 • Synas mer i media
 • Lansera en ny produkt
 • Medietränas
 • Utvärdera din kommunikation

  Avsändare till ovanstående budskap, såväl som dagens debattartikel i Aftonbladet är Tor Enqvist på PR-firman Hill & Knowlton. Enqvist har även tidigare tassat i de politiska kulisserna och ska visst tala om denna så kallade gratisgeneration på Almedalsveckan. Enligt Enqvists svårt haltande logik och dito retorik är priset för gratisgenerationens attityd högt för samhället, eftersom "ingenting är gratis" och "i alla led har många händer och hjärnor bakom sig, som ju kostar pengar".

  Intressant drag, att bunta ihop Metro, plankare och piratkopierare och peka finger mot en generation som för första gången på decennier kan förvänta sig en betydligt sämre levnadsstandard än sina föräldrar. Som förmodligen är mer medveten om kommersialismens krafter än någon hittills varit. (Vilken 13-åring känner inte pressen att ha en mobil, spelkonsol, mp3-spelare, dator osv - för vem är man annars?) Samtidigt en generation som växt upp under 1990-talets nedskärningar av skola, vård, psykiatri och omsorg (also known as "kommunaliseringen"). En generation vars majoritet sannolikt inte kommer att ha råd att flytta hemifrån - om de inte har välbeställda föräldrar - förrän de är 30. Och så vidare. (Jag vill inte fortsätta. Inte måla upp något slags pensionsdystopiskt skräckscenario. Slutar hellre här.)

  Är det alltså de som är gratisgenerationen?

  Begreppet verkar, trots sin tvivelaktiga analysgrund, ha börjat leva sitt alldeles egna liv. Nu med den massmedialt kolossalt överexponerade Almedalsveckan som plattform.

  Men vem bryr sig om Almedalsveckan? Inte så många av Dn.se:s läsare iaf (se resultatet av webbfrågan). Och förmodligen inte den så kallade gratisgenerationen heller. Och det kanske är lika bra. Med tanke på vissa som står för regin.

  P.S. Dessutom är de 1, 2, 3, 4, 5, 6 allra bästa sakerna i livet VISST alldeles gratis. Så det så.

  P.P.S. Apropå humor, punkt nummer två på Hill & Knowltons lista MÅSTE vara ett skämt, right?


 • 2005-07-02

  på skoj - och på riktigt 

  Spelningen gick bra! Inga pretentioner, inget stirrande i taket. Just när det kändes som att "det här är bara på skoj", kändes det att "det här är på riktigt". Det kanske är så man ska tänka, i stort?

  Enda molnet på min horisont är att vi inte har fler spelningar planerade. Men vi har bestämt att vi ska spela in en ny skiva. Då blir det, sång, rhodes, trummor och cello.

  Nu är det vackert väder. Man kan åka till skärgården, djurgården eller saltsjöbaden. Sommar går att lyssna på när man vill. Livet är som ett smörgåsbord, fast med betydligt intressantare saker.

  P.S. Anders "Moneybrother" Wendin gillar Antony & the Johnsons . Varför är jag inte ett dugg förvånad?

  Androgyna Antony - "det vackraste den här världen har att erbjuda" enligt pengabrorsan.