Gärningsmannaprofilens tävling #1
Här kommer fyra exempel på hur en annorlunda varningsskylt kan se ut. Alla är inte genialiska, och ni kan säkert göra bättre. Tips om var man hittar bilder och till och med kan bygga ihop egna (dock bara på engelska), och lite om metoder och verktyg kommer efter bilderna.

Man kan som sagt bygga ihop egna varningsskyltar, det gör man på Seton.com, men tyvärr tål den lilla java-applikationen inte åäö, så det blir knepigt (plus att alla rubriker blir på engelska). Tryck på "get started!" under "Safety Signs" eller "Warning Labels". Man kan, om man vill, göra sitt tävlingsbidrag på engelska - det diskvalificerar jag inte. Svenska skyltar kan man hitta på Systemtext, men de är tyvärr rätt små.

Bilderna från Seton.com går inte att ladda ned, utan man blir tvungen att göra en såkallad skärmdump. Så går det till:

PC: För att spara den färdiga bilden trycker man skift-print screen (tangenten till höger om F12). Det kopierar hela skärmbilden till minnet, som man sen kan klistra in i Photoshop eller annan bildbehandlare (bra gratisprogram för PC som tillåter viss redigering som just beskärning är IrfanView).

Mac: Tryck kringla-skift-3. Har du högtalarna på hör du ett kameraljud. Bilden lagras då på din hårddisk (den som hette Macintosh HD innan du döpte om den) som Bild1. Den kan man öppna i ett bildbehandlingsprogram som Photoshop eller liknande.

Innan du skickar iväg den, spara gärna den slutgiltiga bilden i jpg-format, som är mest storleksekonomiskt. Jag har inga höga krav på teknisk proffsighet, utan det är helt och hållet idéerna som kommer att bedömas.

Förstapris är en dvd med den engelska humorserien The Fast Show.

Skicka bidrag till den här mejladressen. Glöm inte att skriva in den postadress som du vill ha priset skickat till om du råkar vinna, och vilket namn du vill att jag ska ange som upphovsman (alltså om du vill ha med ditt riktiga namn, eller något annat). Man får naturligtvis skicka så många bidrag man har lust med.

Ett inskickat bidrag antas vara godkänt för publicering på Supertrevligt.com, men alla eventuella rättigheter kvarligger naturligtvis hos bildskaparen.

Lycka till!