Fördelen med att tala engelska hemma

Jag sitter och bränner ned två avsnitt av Rome till en dvd, så att det ska gå att se på dem i vardagsrummet. Min fru vandrar förbi, stannar till, och säger:

So, you're fiddling with Nero while Rome burns?

Ibland vet jag precis varför jag gifte mig med henne.

Porta Portman

Natalie Portman. Från obehagligt sexualiserad ung flicka i Leon och Beautiful Girls via stel drottning i de nya Star Wars-filmerna till senare tidens roller i Closer och Garden State, där hon spelar den sortens brud vars knäppa och gränslösa beteende bara accepteras för att hon är snygg. Behöver vi verkligen nåt av det? Jag tycker inte det.

Skadeglädje

Linda jublar. Nu är hon inte längre Sveriges sämsta skribent.

Diversepåsen

Ål suids lörn inglish äss shildren. (via Stationsvakt)

Snälla, snälla, snälla. Kan vi inte bara ignorera Ulf Lundell och lägga energin på någon som inte redan varit irrelevant inom flera olika konstarter i över tjugo års tid?

Varför är Kalifornien den enda amerikanska delstat som vi inte skriver ut på engelska?

Blind Höna hittar ett fint nyord.

Glöm inte att Lost S02E01 nu finns på en torrentsajt nära dig. Riktigt bra, faktiskt. Jag som har varit nära att sluta titta på grund av att ingenting förklaras och gåtorna och orimligheterna bara staplas på varandra är med i åtminstone ett par avsnitt till, bara det inte blir för larvigt.

Förresten heter det torrent, inte - som jag har börjat höra av och till - torrent.

Berättigad ångest

DN: Hundratusentals lider av ångest i onödan.

Inte ett ord om hur många som lider av berättigad eller nödvändig ångest.

A: "Jag mår så djävla dåligt."

B: "Inte undra på, eftersom du är så ful / enormt dum / jättefattig / medverkande i Stockholm Live".

Pure John-crack

Jag måste se till att bli ekonomiskt oberoende så att jag inte behöver jobba under minst det första halvåret efter att det här kommer ut. Jag har redan svårt nog att slita mig från Vårkräftans värld av och till.

Jag har i och för sig hoppats på Pirates of the Burning Sea, men det verkar vara lite väl mycket som Eve Online, i det att man "är" sitt skepp/fartyg, snarare än en person. Det blir lite opersonligt i längden.

Och så ska man ju hinna med GTA: Liberty City Stories till PSP:n. Fjärde november.

Dunderredundant & konspirationer

Bob Harris är "på pengarna", som han ju ofta är:

Calling for Bush's resignation would be redundant. America doesn't even have a president.

Avedon Carol frågar Vilken sorts konspirationsteoretiker är du? För du är banne mig en konspirationsteoretiker, vad du än tror.

Interpunktion för sanning

Här borde det vara ett semikolon efter första ordet, eller bara ett mellanslag.

Dilemma

"Vill du att PDF-filer ska öppnas med Acrobat Reader 5.0 istället för Acrobat Reader 5.0?"

Ja? Nej?

*Bockar för "Visa inte detta meddelande igen"*

PSP in SWE

Idag släpps Sonys Playstation Portable i Europa, och alltså också i Sverige.

Det märker man inte ett dyft av om man går till Sonys svenska hemsida. Försök gärna hitta någon information om den idag släppta spelkonsolen - skriv t.ex. in PSP i sökrutan. Ingenting.

Proffsigt - och inte lovande vad det gäller svenska Sonys intresse av maskinen.

Intressant nog är priset på 2700 pix ungefär detsamma som det kostat att köpa en amerikansk PSP från Webbhallen, vilket man kunnat göra sedan maj. Den enda fördelen med att vänta är alltså förmågan att kunna spela europeiska UMD-filmer (UMD är PSP:ns egna lilla dvd-format), och det kan åtminstone jag leva utan.

Drastisk spamblockering

Rysslands störste spammare (som jag också fått en hel del spam ifrån i mina dagar) hittad i sin lägenhet, brutalt mördad. Ryska medier sörjer inte.

MP3:ism

Jag har inte läst nån statistik i ämnet, men jag misstänker att MP3 (tillsammans med några andra format som WMA och Ogg Vorbis) snart är den vanligaste källan för folks musikkonsumtion i västvärlden.

Därför är det förvånande att alla MP3-spelarprogram - eller åtminstone de som jag har provat - känns som om de är framjäktade lösningar på ett nytt fenomen. Det är inget av de tiotal jag laborerat med genom åren som känns stadigt, lättnavigerat och flexibelt.

Varför finns det till exempel inget MP3-program som har funktionen "slumpa album"? Dvs. att den slumpar vilket album den ska spela, men sen spelar det i sin helhet, från första till sista låten, och sen slumpar ett nytt album.

Jo, jag vet att det sägs att det digitala formatet är både albumets och singelns död, att folk nu väljer just de låtar de vill höra från en platta och struntar i resten, men det finns likförbannat en hel del album som historiskt sett håller hela vägen, och många av dem har en noggrant uträknad låtföljd.

Över huvud taget tycker jag att uppfinningsrikedomen hos MP3-programmakarna är haltande. Det finns tonvis med funktioner som jag kan tänka ut som borde vara ganska enkla att programmera, men som inte finns - eller som ibland finns i ett enda program som sedan är halvdåligt i övrigt.

Det är inte ens det att jag vill ha det gratis, jag har betalat en hyfsad summa för Media Jukebox 8 bara för att den är otroligt bra på att hantera informationstaggarna i MP3-filerna. Som spelare är den på sin höjd hyfsad, och dessutom ful som stryk.

Och kom inte dragandes med iTunes; bortsett från partyfunktionen är den inte mycket bättre än nåt annat (informationshanteringsmässigt är den direkt usel).

Dyrt, sa Bull.

Bild ur tidningen Gear ("Prylar" dög uppenbarligen inte som titel på den svenska upplagan).

PSP:n kommer antingen att vara otroligt mycket dyrare i Sverige än jag trodde, eller otroligt mycket billigare (om de menade 1 100). Jag betalade knappt 2 000 spänn för min amerikanska PSP. Den är ganska så stryktålig, förresten. Särskilt om man skaffar en läcker dekal att skydda den med.

Å andra sidan, i samma spalt påstår de att en Gamecube kostar 6 800.

Ögonblicksbild

Eftersom de inte levererar på just måndagar tar jag och frugan och traskar ned till Maistrogrillen (jo, de stavar så) här i Katrineholm.

Medan vi väntar på maten ser jag att den medelålders snubben i svenska landslagströjan har ett ihopvikt Aftonblad framför sin kebabtallrik, medan han läser de numera rosa sportsidorna.

Jag reser mig, lyfter tidningen en bit från bordet och frågar, "Får jag låna den?" Inte "får jag ta den ifrån dig så att du aldrig får se den igen?"

Efter fyra sekunders tystnad och förvirring över att ha blivit tilltalad av en vilt främmande människa blir svaret. "Nej. Den är min."

Okej. Förlåt att jag försökte blåsa dig på en tia. Tur att min diaboliska plan sköts i sank av din snabbtänkthet. Enjoy your kebab plate, dude.

Tider, tänder, siffror, serier, etc.

För den som bryr sig, har jag gått från att texta The Late Show with David Letterman måndag, onsdag och fredag till onsdag, torsdag, fredag. På det viset får jag i alla fall sammanhängande ledigheter när det av nåt skäl inte finns andra jobb att tillgå.

Skönhetssalongen i min kåk har en skylt utanför dörren där de annonserar: Permanent ögonfransfärgning (håller upp till sex veckor). De tolkar uppenbarligen ordet "permanent" aningen mer flexibelt än vad jag gör.

Om man är hos tandläkaren och sköterskan säger "då ses vi nästa gång onsdagen den 15:e" och det är tisdagen den 14:e, är det så djävla fel om man får för sig att det är minst en vecka bort eftersom hon inte har vett att säga "i morgon"?

Avsnitt nio av Numbers var bara lite bättre. Fortfarande är manusförfattarna antingen slöa eller rejält puckade.

Warren Ellis City of Silence är bland det bästa (och mer obehagliga) jag läst på länge. Torrent här för den som vill prova på.

Ich bin ein Schwede

Jag gillar Sverige. Uppenbarligen, för det här klimatet borde egentligen ha skrämt iväg mig för länge sedan. Med tanke på hur många gånger jag lämnat landet och alltid kommit tillbaka igen, så finns det väl nåt som drar.

Hur som helst så gillar jag det här som en helgdag, eftersom det är en profan sådan. Religiösa helger gör mig alltid lätt illamående, eftersom de känns som en rest av en ganska torftig vidskeplighet som vi borde ha lämnat bakom oss.

Därmed inte sagt att nationalism är så djävla toppen, det heller. Jag känner mig personligen inte särskilt svensk. Jag är född här och har bott här i ungefär 3/4 av mitt liv, men det är mycket som tillskrivs den svenska folksjälen som jag inte känner igen, eller vill kännas vid

Men nog kan man fira Sverige utan att därmed säga att allt utanför dess gränser suger. Det ska jag göra idag, med köttbullar som en välkommen-hem-middag åt min fru.

Tumregler för agnar och vete

Det har formligen exploderat fram svenska bloggar (framför allt under mitt tvåmånadersuppehåll), och det finns egentligen ingen som helst möjlighet att kolla alla om man inte är både arbets- och sömnlös. Jag håller mig till ungefär samma skara som innan, men ibland kollar jag in nyligen.se bara för sakens skull, trots att jag räknar med att en bra blogg kommer att märkas via andras länkar, osv.

Följer man några enkla regler blir det lättare att sålla (även om det inte är hundraprocentigt, som alla tumregler). Följande går bort automatiskt:

Ordet "blogg" i namnet.

[Bloggarens namn/personligt pronomen]s tankar, funderingar, åsikter, liv, vardag eller synonym därav.

[Bloggarens namn/personligt pronomen] funderar, skriver, tycker, orerar eller synonym därav.

[Bloggarens namn]s [ämne]sblogg

Orkar folk inte ens kläcka ett hyfsat namn är sannolikheten låg att de har så mycket annat att komma med heller (ska jag säga - den här sidan hette Supertrevligtbloggen i ett par dagar).

För väggen och mer

Om man som jag gillar kartor och ovanliga väggklockor så är World Clock 2001 helt perfekt. Tyvärr står inget pris på hemsidan, vilket leder mig till att tro att den gamla dängan "måste du fråga, så har du inte råd" gäller här.

Är det bara jag som tycker att det är en motsägelse att samlingsskivan med kvinnliga artister som lanseras med frasen "tolv starka tjejer" heter Lost Without You?

Cool pocketbokhylla.

För dem som inte läser kommentarerna: Blind Höna om Yodas syntax och The Phallic Logo Awards.

Fin konst att köpa av Banksy (ni vet, han som smugglat in sina konstverk på museum och gallerier, nu senast en "grottmålning" på British Museum), Jamie "Gorillaz/Tank Girl" Hewlett och många andra.

Logarré

Winzips logga vore otroligt mycket bättre om de hade valt blixten eller FFW-pilarna i P:et eller metalliclooken eller den lilla skruvtvingszoomen istället för alla på en gång. Nu ser den ut som vinnaren i nån pristävling för högstadieelever.

Robin Bengtsson, klass 9C i Flodaforsskolan vann resan till High Chapparal.

Saker man inser, mer eller mindre plötsligt - Del tre: nu är det personligt

Att Goldfinger och Thunderball inte alls är samma band. Inte ens nästan.

Att man kan vara påklädd, avklädd, utklädd, inklädd, uppklädd, oklädd och omklädd men inte nedklädd eller underklädd. I alla fall inte så länge man vill undvika att låta som om man direktöversätter från engelskan. Kringklädd tror jag inte att man kan vara heller. Överklädd? Ja, kanske.

Att Inspector Gadget på svenska borde heta "Kommissarie Pryl".

Att Red Bull Racing kanske kan bli ett lag att räkna med i årets F1-säsong.

Att det nästan är omöjligt att klå naiviteten hos den SSU Skåne-medlem som i DN för några dagar sedan klagade "Så fort man pratar om planekonomi börjar folk hojta om Sovjetunionen".

Att Matrixbröderna Wachowski med största sannolikhet kommer att slakta Alan Moores eminenta antifascistiska seriepos V for Vendetta.

Att Vin Diesel omöjligt kan ha blivit en sån stjärna om han är ens hälften så dum som han verkar vara.

Att bildtexten DN idag har om sömnpillret Shazia Mirza är oerhört träffande: "Kvinna, muslim och britt - en oslagbar kombination som tar denna ståuppare till Sverige igen". Lägg märke till att den eventuella roligheten - som ju borde vara det enda som räknas - inte är en faktor.

Nödlöpsedel

När kvällstidningarna har nyhetstorka, så finns det några rubriker de faller tillbaka på. På senare tid är det mycket sjukdomar - eller snarare symtom som kan vara sjukdomar. Vanlig andnöd kan vara cancer! Blont hår kan ge spetälska! Golf kan leda till sterilitet! Lite folkhemstrevlig skräckpropaganda för att hetsa folk att köpa lösnummer - nyckelorden är "kan", "vanlig" och "utan att veta om det".

Andra säkra kort verkar vara vad som helst med kvinnor och sexfantasier, listor på andra mer eller mindre skrämmande saker som de läkemedel som är allra farligast och datortips av enklaste slag. Då borde ju den här orsaka försäljningsrekord:

Vanliga sexfantasier kan ge kvinnor malaria! Hela listan!

Fast då fick jag ju inte med datorerna, förstås...

Saker man inser, mer eller mindre plötsligt - Del två, återkomsten

Att om man rippar Public Image Ltd:s skiva från 1986 - den som i klassisk blåvit stil hette Album på vinyl, Compact Disc på cd och Cassette på kassett - till sin hårddisk, så måste albumnamnet i filen bli MP3, inget annat.

Att det ska bli kul att Eddie Izzard kommer till Sverige igen, och att Cirkus är ett lämpligt spelställe.

Att Johnny Stationsvakt hade rätt i att Luxuria Music är bland de bästa nätradiokanalerna någonsin.

Att man faktiskt får tycka att det var skönt att Kay Pollak inte vann en Guldbagge. Det är nåt obehagligt sliskigt med den mannen.

Att det är ungefär två veckor kvar till F1-premiären. Ska Ferraris sexåriga hegemoni äntligen gå mot sitt slut?

Att jag faktiskt inte vill ha en utrikesminister som jag skulle kunna slå i Trivial Pursuits geografikategori.

Att det är lite skönt att det i ordet repetition faktiskt finns just repetition.

Att Blå Band skulle behöva pula in två stycken "att" i sina nya reklamfilm. Man säger inte "jag önskar jag hade..." på svenska - särskilt inte två gånger i rad.

Att varningstexter kan vara roliga.

Att det är intressant att se ett proffs recensera kollegor - i det här fallet speakerröster. (via Månhus beta)

Att den person på TV4 som valt namnet Firma Ruffel & Bygg till Arrested Development antagligen gillar Stefan och Krister.

Odokumentär

Jag gillar dokumentärer, men ibland undrar jag hur dokumentära de är egentligen. Jag uppmärksammade det första gången nån gång på 80-talet, när SVT sände Michael Palins Jorden runt på 80 dagar. Under en sekvens där Palin åker tåg i Kina, så ser man i ett klipp tåget utifrån, filmat från en kulle, när det åker förbi från vänster till höger.

Kanske var det för att tiden var en viktig faktor i det här programmet - att det inte alls var säkert att den gamle Pythonfavoriten skulle hinna jorden runt på 80 dar - som gjorde att jag började fundera på hur de hade fått till den bilden. Hade filmteamet åkt i förväg på nåt vis, och sen jäktat ikapp tåget? Det kändes inte alls rätt, hur som helst. Sedan dess är jag alltid medveten om hur mycket man verkar manipulera verkligheten även i dokumentärer (vilket säkert var åtminstone del i att jag skapade programförslaget Dokument Bakifrån som SVT faktiskt köpte, men som inte blev av eftersom den planerade huvudrollsinnehavaren hann gå bort innan vi satte igång).

Hur som helst, såg jag just en dokumentär på TV6 om en ormjägare som åker runt i södra USA. Mitt i natten kör han omkring i New Mexicos öken när han "plötsligt" stannas av polisen. Citationstecknen sitter där eftersom man direkt efter att polisen medelst siren och blåljus har fått honom att stanna (vilket han uttryckligen är väldigt förvånad över), och parkerat bakom honom, så får se polisen kliva ur bilen. Kameran är nu mellan de två bilarna, och polisen kastar inte ens en blick åt kamerans håll. Sedan kommer polisen fram till bilen (och nu är kameran inne i bilen igen, på nåt vis), och pratar med ormjägaren.

Då han hör varför denne skumme man åker omkring mitt i natten - fortfarande utan att låtsas om kameramannen i passagerarsätet - säger han att han kanske kan hjälpa till och tar sin komradio och pratar med en polispolare som tipsar om att man nog ser fler ormar på småvägarna.

Och när vår ormjägare då svänger in på en liten grusväg, så hittar han inte bara en orm eller två. Nej, tre stycken, varav två är hanar och den tredje en hona - och det dessutom mitt under pågående parningsäsong! Tänka sig, va? Vilket fantastiskt sammanträffande! Vad är chansen att något så tv-vänligt som rivaliserande hanar som slåss om en hona skulle ske av en slump, och dessutom mitt på vägen, mitt i natten?

Ingen kan få mig att tro annat än att de hade de där djävla ormarna i en bur bak i bilen.

Mysteriet löst

I lördags kunde Dagens Nyheter lösa mysteriet som Katrineholmskuriren väckte tidigare i veckan (se förra inlägget). Högst upp till vänster på framsidan på bilagan DN Resor kunde den skyldige avslöjas.

Föga förvånande, då en björn som kommer i kontakt med så många barn för eller senare kommer att äta ett av dem. Konstigt att det inte hänt tidigare, egentligen.

Uggla - folkhemselitisten

Alla som känner mig vet att jag hyser ett djupt förakt för Magnus Uggla och hans yrkesgärning. De uträknat trallvänliga melodierna parat med den gapiga sångstilen och de klumpigt "satiriska" texterna ger mig utslag varje gång jag hör något av hans alster.

Under en diskussion på Boyaheds forum om den nya texten Uggla krystat fram till Jag mår illa ("låten som beskriver känslan av att höra den"), så inser jag vad det är som gör honom mer än bara en harmlös tönt som vänder kappan efter folkopinionsvinden. Det är inte bara det att han på fullt allvar tillåter sig att skriksjunga texter med rim av idiotkaliber som "Laila Freivalds ska få spö av Mankan, hårt som fankan". Det är inte bara att han desperat ska försöka verka "kaxig" nu igen, genom att charmant nog skriva en låt om att spöa folk han säger sig hata. Det är inte bara fegheten i att avsluta låten med "Heja, Kungen!" precis i detta nu när Cal Gustf fått ett plötsligt och omotiverat uppsving i opinionen.

Nej, det är nåt mycket mer skrämmande, som jag inte kunnat sätta fingret på förut. Jag har länge sagt att Uggla är expert på att sparka in redan öppna dörrar, att raljera över fenomen som redan pratats sönder och samman i fikarum landet runt. När han skriver låtar om dumma dörrvakter, dumma modeller, dumma lapplisor, dumma rockstjärnor och dumma kändisar, så ger han sig på mål som är så enkla att det egentligen inte handlar om något annat än mobbing.

Det är knappast satir, eftersom det mest handlar om att bekräfta och förstärka fördomar och strömningar som redan finns. Satir ska ju - av hävd, tradition och god smak - slå uppåt, mot de starka som de flesta inte sett igenom än. Att sparka lite till på grupper som redan ligger, som redan är avskydda och bespottade, är inte bara fegt, det är rent ut sagt djävligt obehagligt.

Slutsatsen är att Ugglas skivor - utöver trallvänligheten - säljer därför att de tillåter lyssnaren att känna sig lite förmer än de grupper som han hackar på. De tilltalar och bejakar ett riktigt otrevligt vi-och-dom-tänkande, och bekräftar ivrigt så många enkla fördomar som möjligt.

Tänk på det nästa gång nån kallar Magnus Uggla för kaxig. Han är ett fegt kräk, inget mer.

Saker man inser, mer eller mindre plötsligt

Att Mouse on Mars och Modest Mouse är inte alls samma grupp. Inte ens nästan.

Att TV3 lyckats igen. Pokersajten Tv3bet.com lanseras så här: "Online-poker på nätet". Fan, vilken lyx. Haja, det är både online och på nätet - på samma gång! Hur fan gör de?

Att man antagligen aldrig kommer att få besöka en månbas.

Att Aliette Opheim kommer att bli superstjärna när Sandor Slash Ida släpps i mars. Tro mig.

Att en skiva jag gjort omslaget till är grammisnominerad.

Att katter kan sova lite hur som helst.

Att förvånansvärt många skivor jag lyssnat på under året kan sorteras in under "rock".

Att kungen är precis lika meningslös (och menlös) nu som innan han höll "sitt" hyllade tal.

Att det bara är tretton år kvar tills jag är lika gammal som pappa var när han dog.

Att Dudde (som i ett tidigare inslag förklarat det där med undertextning) har en blogg som faktiskt heter Så här ligger det till.

Att det nu är mindre än 24 timmar tills jag möter min fru på Arlanda.

Desperation

En vara eller tjänst är bara värd så mycket som man kan ta betalt för den (något musikbranschen borde ha lärt sig vid det här laget, f.ö.), och det ingen eller ytterst få vill ha är det som hamnar i reahögen.

Det är därför jag blir så tveksam när mobilbolaget 3 erbjuder bättre och bättre villkor för varje månad som går. Om det de erbjöd var eftertraktat, så skulle de väl kunna ta betalt därefter? Varför är de så måna om att verka desperata?

Och när det bara blir billigare och "bättre" hela tiden, så gör det ju bara att man gärna väntar ett lite tag tills det blir ännu mer fördelaktiga villkor och priser. Som i en annons jag såg för plattskärms-tv där de påpekade att priset på LCD- och plasma-tv rasade hela tiden, och att det var därför man skulle köpa en sån nu. Nej, det är därför man ska vänta tills prisraset börjar plana ut.

I 3:s fall får jag känslan av att om jag bara väntar tillräckligt länge kommer de att släppa ned en gratismobil med 1200 fria minuter i veckan i min brevlåda. Det är nog bara en tidsfråga.

Lite pillande kvar

Det är lite kvar att fixa innan Gärningsmannaprofilen 5.01 kan uppgraderas till 5.1, med ordentlig spamblockering och mer konsekvent stil över alla de olika sidorna (kommentarer, arkiv, etc.). Sen vill jag också se till att jag kan arkivera inlägg i förväg. Eftersom jag ofta drabbas av inspiration i stora doser med viss torka emellan (som alla regelbundna besökare under det senaste året säkert märkt) kan det vara klokt att låta vissa inlägg publiceras efter hand, de gånger jag skriver tio-tolv på en gång. En utjämningsåtgärd, således.

På onsdag, en utläggning om Kentucky Fried Chicken - eller "Kitchen Fresh Chicken" som de verkar vilja få det till numera - och varför det är så poppis i princip i hela djävla västvärlden utom Sverige.

På fredag, en exposé av OIS Translations, en undertextningsfirma i Israel som låter folk som antagligen knappt ens skulle kunna handla mjölk på en svensk ICA-butik texta program åt National Geographic.

Under tiden kan ju den som bryr sig om språk ringa till nya TV4-kanalen TV400 och fråga varför de låter fyllon texta deras trailers. Inför fredagens avsnitt av Firefly har de fått "Try one of the border planets" till...håll i er, det här är ett dubbelfel av Guds nåde som borde innebära böter för alla inblandade: "Prova med en av båt planeterna". Jodå, idiotgissning och särskrivning på en gång. I princip varje trailer de kör innehåller mellan fem och tio grova missar på 30 sekunder vardera. Lovande start och proffsig framtoning, liksom.

Ögonblicksbild

Några dagar före jul, så är jag nere på McDonald's här i Katrineholm. Jag har precis beställt klart min avhämtningsorder och kastar en blick över axeln för att se om någon står bakom mig i kö, så att jag måste flytta på mig eller om jag kan vänta på min beställning framme vid disken.

Ett snabbt ögonkast ger vid handen att två killar står bakom mig, och jag tänker att det är första gången jag i K-holm har sett två så utpräglade bögar. Jag ler lite för mig själv medan jag betalar, och tycker att det är ganska schysst och modigt att vara så öppen i en ändå såpass liten stad.

När jag sedan vänder mig om för att ta en sittplats och invänta min beställning, så inser jag att killarna bakom mig antagligen skulle dunka ned mig och sparka mig blodig, om de insett vad jag alldeles nyss tänkt. Det är nämligen två stycken skinheads i full regalia, och inte alls två väldigt modemedvetna machobögar.

Det är sällan man tar så otroligt fel, men samtidigt ändå någonstans träffar så rätt, så rätt.